L’àpat està inspirat sobretot en el concepte que tenia Miró de la cuina. Li agradaven els plats senzills, la cuina de casa i els productes propis de cada territori i temporada, el que avui anomenem producte de proximitat. En la degustació els comensals podran tastar, per exemple, els millors formatges de les Illes, musclos de roca de la Costa Brava o un exquisit gazpachuelo.
A cada una de les plantes es proposa al visitant tastar diferents tapes que s’han elaborat pensant especialment en els orígens dels artistes o en la seva trajectòria professional i vital. Així doncs, per exemple, les arrels andaluses de Picasso o l’estima per la Costa Brava de Dalí són elements que inspiren al cuiner per elaborar la proposta gastronòmica.
El grup Fogons de Forès, amb el cuiner Albert Marimón al capdavant, són els companys de viatge d’aquest maridatge artístic i gastronòmic. Cuiner del restaurant La Cava de Tàrrega i escollit millor cuiner de l’any 2013 al Forum Gastronòmic de Girona. El seu model de cuina es basa en el producte fresc, de proximitat i de temporada. Els seus restaurants col·laboren directament amb el pagès, l’agricultor o el ramader per aconseguir el millor producte amb la màxima qualitat i aposten per una cuina propera, de casa, però també creativa i cuidada fins a l’últim detall.

Menú de tardor

Entrants: Gamba de la costa amb salsa d’encortits, Oliva gordal amb llardons, Salmó amb bolets de temporada al pil pil. Vermut Miró  i aigua.
Tapes: Nova tapa “Brossa”. Crema de bolets, Patata brava, Selecció de formatges, Llet menorquina amb anxova, Vi Macabeu, refrescos i aigua.
A taula: Tast d’amanida silvestre, Xai al forn, Vi negre Vall del Corb i aigua. Mel i mató. Cafès o infusions.